baner cook&love wejście do sklepu

Por

  • Porcje : 4
  • Porcje: 4
  • Czas gotowania : 30 Min
  • Porcje : 4
  • Porcje: 4
  • Czas gotowania : 50 Min



Smaczny i zdrowy, pojawia się w naszym menu dość rzadko. A szkoda, bo por to moc korzyści dla naszego zdrowia. Dzięki niemu nasza dieta może stać się znacznie bardziej wartościowa, a my – cieszyć się lepszym zdrowiem. por to wyjątkowe warzywo, które warto spożywać możliwie jak najczęściej.
Por to przede wszystkim warzywo cenione za zawartość cennych dla zdrowia związków siarki. Mają one bardzo dobry wpływ na krzepliwość naszej krwi, a jednocześnie pozwalają nam skuteczniej chronić się przed szkodliwą działalnością wirusów. Dieta kobiet powinna uwzględniać obecność tego warzywa w szczególny sposób. Dlaczego? Liczne badania dowodzą, że spożywanie pora może w wielkim stopniu ograniczać ryzyko zachorowania na raka jajników. Ten nowotwór jest z kolei jednym z najpoważniejszych zagrożeń dla życia kobiet, o czym świadczy wysoka śmiertelność wśród pacjentek borykających się z tą formą raka.
Zdrowa dieta to dieta bazująca na wartościowych warzywach. Por jest jednym z nich. Choć nie każdy przepada za jego smakiem, warto sięgać po surówki z dodatkiem tego warzywa. Każdemu z nas wyjdzie to na zdrowie.