Galaretka o smaku szampana, to super pomysł na wszelkiego rodzaju imprezy, i przyjęcia. Sposób przygotowania jest prosty, oraz nie zajmuje zbyt wiele czasu.

Galaretka o smaku szampana
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- Aby stworzyć taka galaretkę, należy przygotować następujące składniki: * 1 szklanka cukru * 2 szklanki szampana * 1 plaska łyżka żelatyny * owoce np.: (maliny, brzoskwinie)
Instrukcje
- 1. Następnie należy: * podgrzać szampana z cukrem tak aby ten się rozpuścił * następnie 1/4 szampana, mieszamy z żelatyną na parze * kiedy to wszystko się połączy dodajemy resztę szampana * wszystko mieszamy jeszcze chwilę na parze do uzyskania jednolitej konsystencji Całość należy wlać do kieliszków lub salaterek. Według własnego uznania możemy dodać do naszej szampańskiej galaretki owoce lekko je wciskając. Tak przygotowaną galaretkę przykrywamy folią (spożywczą) i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Taki przysmak na wielu imprezach i przyjęciach z całą pewnością będzie nowością i trafi w gusta wielu smakoszy, a my będziemy mogli się cieszyć z zadowolenia gości. Serdecznie polecam i życzę smacznego!
- Rodzaj dania :Przepisy na desery
- Rodzaj przepisu :Przepisy na podwieczorek
- Składniki :Brzoskwinia, Maliny, Szampan
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.