
Golonka duszona w piwie przepis
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 4,5 małych wieprzowych golonek
- 500 ml piwa
- sól, pieprz
- papryka słodka
- łyżka oleju rzepakowego
- 20 dag miksu warzyw
Instrukcje
- 1. Golonki dokładnie solimy, doprawiamy pieprzem, papryka. Podsmażamy po 10 minut z obu stron na patelni. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu. Możemy dodać 2 łyżki oleju. Golonki przekładamy do przykrytego naczynia i wstawiamy na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 ‚C. W tym czasie musimy choć raz przełożyć mięso do równomiernego pieczenia. Po 45 minutach dolewamy piwo i jeszcze około 75 minut dusimy pod przykryciem. Na ostatnie 15 minut zdejmujemy pokrywkę aby skórka lekko się podpiekła. Podajemy z chrzanem lub ćwikłą.
- Rodzaj dania :Przepisy na dania mięsne
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Piwo, Wieprzowina
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.