Składniki:
1 udziec jagnięcy
300 g pieczarek
50 g masła
1 cebula
2 szalotki
pietruszka
kilka drewnianych wykałaczek
Przepis dla 6 – 8 osób
Podgrzać piekarnik do 200 ° C. Pokroić grzyby, szalotki, cebulę i pietruszkę. Roztopić masło w rondelku i dodać pokrojone warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż cała woda z pieczarek odparuje. Wyjąć największą kość z nogi jagnięcia. Wypełnij wnętrze udźca przecierem z grzybów. Zamknij udziec i zepnij go wykałaczkami. Dopraw solą i pieprzem. Natrzyj udziec oliwą i włóż go do naczynia Emile Henry. Piecz przez 45 minut. Usuń wykałaczki przed podaniem.
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.