baner cook&love wejście do sklepu

Jagnięcina pieczona faszerowana grzybami

Składniki:

1 udziec jagnięcy
300 g pieczarek
50 g masła
1 cebula
2 szalotki
pietruszka
kilka drewnianych wykałaczek

Przepis dla 6 – 8 osób

Podgrzać piekarnik do 200 ° C. Pokroić grzyby, szalotki, cebulę i pietruszkę. Roztopić masło w rondelku i dodać pokrojone warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż cała woda z pieczarek odparuje. Wyjąć największą kość z nogi jagnięcia. Wypełnij wnętrze udźca przecierem z grzybów. Zamknij udziec i zepnij go wykałaczkami. Dopraw solą i pieprzem. Natrzyj udziec oliwą i włóż go do naczynia Emile Henry. Piecz przez 45 minut. Usuń wykałaczki przed podaniem.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...