Karp w cieście z orzechami przepis
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 1, 1-1, 3 kg karpia
- 2 średnie cebule
- przyprawa kucharek 2 czubate łyżki
- 110 g orzechów włoskich
- 3 pełne szklanki mąki pszennej
- pełna szklanka oleju
- szklanka zimnej wody
- kilka listków natki pietruszki
- sól
- tłuszcz
- koperek
Instrukcje
- 1. Na początek należy oczyścić i sprawić karpia.
- 2. Następnie rybę należy umyć i osuszyć ściereczką.
- 3. Wierzch ryby posypujemy 1 łyżeczką przyprawy kucharek. Jeśli chodzi o farsz to na początku smażymy na oleju drobno posiekane cebule.
- 4. Utłuczone orzechy dodajemy do cebuli i doprawiamy wszystko natką pietruszki i przyprawą,
- 5. Smażąc jeszcze wszystko kilka minut na małym ogniu.
- 6. Gotowym farszem nadziewamy teraz karpia i spinamy go wykałaczką.
- 7. Ciasto: Robimy z mąki, szczypty soli i połowy szklanki zimnej wody.
- 8. Składniki należy ze sobą połączyć, a następnie zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy a na końcu skraplamy olejem.
- 9. Gotowe ciasto należy ułożyć na rybie, zawinąć i uformować kształt. Można własnoręcznie podkreślić na cieście kształt głowy, ogona, łusek czy skrzeli.
- 10. Teraz wierzch ciasta można delikatnie posmarować olejem. Całość należy przełożyć teraz do wysmarowanej tłuszczem brytfanny.
- 11. Wszystko pieczemy teraz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 31 minut.
- 12. Możemy co jakiś czas doglądać do ryby, aby się nam nie przypaliła. Gotowe gorące danie możemy podawać na talerze.
- Rodzaj dania :Przepisy na rybę
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Karp, Orzechy włoskie
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.