Z wczorajszego kucharzenia – robiłem gołąbki z ryżem i pieczarkami – zostało mi sporo kapusty i chęć na krokiety z barszczem. Krokiety są zrobione niestandardowo, ponieważ znalazły się w nich suszone pomidorki, które poprawiły smak tego tradycyjnego dania. Przepis na tradycyjny czerwony barszcz podam w ciągu maksymalnie kilku tygodni.
Krokiety z kapustą i pieczarkami
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- na naleśniki identycznie jak tutaj
- 300g pieczarek
- 1/4 główki kapusty włoskiej
- 2 cebule
- 2 suszone pomidory (w zalewie)
- kminek (mielony)
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Smażymy naleśniki tak samo jak w przepisie na naleśniki z truskawkami i odstawiamy do wystygnięcia. Kapustę podzieloną na liście gotujemy w osolonej wodzie przez 5-10 minut (aby zmiękła) i odstawiamy do przestygnięcia. W garnku podsmażamy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Gdy cebula się zeszkli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, posiekane suszone pomidory oraz przyprawy do smaku. Podsmażamy około 10 minut, przekładamy farsz na naleśniki (3 duże łyżki na jednego krokieta), składamy boki do środka a następnie zwijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor. Polecam podawanie z ciepłym, polskim, czerwonym barszczem. Smacznego :-)
- Rodzaj dania :Przepisy wegetariańskie
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Pieczarki
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.