Kolejny sposób na podanie naleśników. Tym razem przygotowałem wersję wytrawną z pieczarkami i jajkiem. Jedyny problem z tym przepisem jest taki, że naleśniki bardzo dobrze smakują i trudno się od nich uwolnić 🙂
Naleśniki z pieczarkami i jajkiem
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (1 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- Składniki na 10 naleśników:
- 250g mąki
- 250ml mleka
- 50ml wody gazowanej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka oleju
- sól, pieprz
- 2 średnie cebule
- 400g pieczarek
- 3-4 ugotowane jajka
- pietruszka (opcjonalnie)
Instrukcje
- 1. Naleśniki przygotowujemy dokładnie tak samo jak w przepisie na naleśniki z truskawkami i serem. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojone w średniej wielkości kawałki pieczarki. Gdy będą już złociste doprawiamy do smaku, opcjonalnie dodajemy posiekaną pietruszkę, wykładamy na usmażone naleśniki, posypujemy startym na dużych oczkach jajkiem (mniej więcej 1/2 jajka na każdy naleśnik) i zwijamy. Polecam podawanie z ostrym sosem. Smacznego :-)
- Rodzaj dania :Przepisy wegetariańskie
- Rodzaj przepisu :Przepisy na kolację, Przepisy na obiad
- Składniki :Jajka, Pieczarki
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(1 / 5)
Brak komentarzy.