
Papryka faszerowana mięsem mielonym przepis
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 2 duże czerwone papryki
- 20 dag mięsa mielonego
- 10 dag ryżu
- 20 dag mieszanki warzywnej
- 1 jajko
- sucha bułka
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Papryki dokładnie myjemy, odcinamy górną część i wykrawamy ze środka gniazdo nasienne. W między czasie mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, wcześniej namoczoną w mleku bułkę. Do smaku dodajemy soli oraz pieprzu. Ryż nastawiamy do gotowania. W mocno osolonej wodzie gotujemy 20 minut. Odcedzamy, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Faszerujemy papryki i gotowe wstawiamy do garnka. Zalewamy do połowy ich wysokości wodą i gotujemy około godziny. Na ostatnie 15 minut gotowania wsypujemy mieszankę warzyw. Chwilę czasu spędzimy w kuchni ale za to smacznie pojemy. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem.
- Rodzaj dania :Przepisy na dania mięsne
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Papryka, Wieprzowina
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Frytkownica beztłuszczowa – Co to jest i jak działa Air Fryer?
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.