Co to był za dzień. Mało czasu na gotowanie i poszukiwanie pomysłów więc zrobiłem placki brokułowe. To że na szybko nie oznacza iż są niesmaczne 🙂 Placki udały się naprawdę fajnie. Niestety nie wystarczyło mi czasu i ochoty by przyrządzić sobie do nich dobry domowy sos ale ze świeżymi pomidorami też było pyszne.

Placki z brokułów
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Rating)
Składniki
- 250g brokuła (1 duży brokuł)
- 250g twarogu półtłustego
- 200g mąki
- 3 jajka
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 wyciśnięte ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oregano
Instrukcje
- 1. Przygotowanie placków: Brokuła płuczemy pod bieżącą wodą i dzielimy na różyczki. Ładnie podzielonego brokuła zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 5-7 minut. Odlewamy wodę i opłukujemy opłukujemy brokuła zimną wodą. Następnie dodajemy twaróg, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i wszystko porządnie miksujemy. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy placki z obu stron aż będę rumiane (kilka chwil). Tak jak już wcześniej pisałem dobrze jest podawać je z sosem np czosnkowym lub świeżymi pomidorami.
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.