
Przepis ciecierzyca z kurczakiem
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- puszka ciecierzycy
- 1 duża pierś z kurczaka
- puszka sosu pomidorowego
- 1 cebula, ząbek czosnku
- 1 papryka pepperoni
- 1 mały brokuł
- szklanka kaszy kuskus
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Pierś dokładnie myjemy, solimy, dodajemy pieprzu oraz odrobinę mielonej papryki słodkiej. Przyprawiamy z obu stron lekko uderzając dłonią aby ja trochę zgnieść. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy po 6 minut z każdej strony. W między czasie na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz posiekana paprykę pepperoni. Po chwili czasu dolewamy sos pomidorowy. Czekamy do pierwszego zagotowania i dodajemy odsączoną z puszki ciecierzyce. Solimy, dodajemy pieprzu dla smaku. Gotujemy na lekkim ogniu 5 minut. Kaszę kus kus zalewamy wodą ponad centymetr warstwy. Po 5 minutach delikatnie mieszamy na lekkim ogniu aż do redukcji wody. W małym rondelku gotujemy 5 minut brokuła. Następnie jeśli ktoś ma ochotę może go na patelni lekko podpiec, ja tak zrobiłem i wyszło pysznie. Wszystko ląduje na jeden półmisek. Kasza, sos, kurczak oraz brokuł.
- Rodzaj dania :Przepisy na dania mięsne
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Brokuły, Ciecierzyca, Drób, Kasza kuskus
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.