Składniki
400 g gotowanej kapusty
200 g filetów z dorsza
2 arkusze ciasta francuskiego
2 szklanki mleka
60 g masła
Na sos
1 szklanka białego wina
2 posiekane szalotki
4 łyżki śmietany
curry
sól, pieprz
Przepis dla 6 osób
Gotować mleko z rybą przez 5 minut.
Zdjąć skórę i pokroić rybę w grube paski.
Nasmarować owalny półmisek Emile Henry i umieścić wewnątrz 2 arkusze ciasta francuskiego, pozwalając krawędziom wystawać z boków naczynia. Dorsza razem z kapustą umieścić wewnątrz ciasta, na półmisku.
Złożyć brzegi ciasta tak, by przykryły rybę z kapustą.
Posmarować ciasto z brzegu roztopionym masłem.
Umieścić w piekarniku w temperaturze 150 ° C, aż potrawa będzie brązowa i chrupiąca.
Przygotuj sos indyjski:
Wlej białe wino do garnka, dodaj posiekaną szalotkę, śmietanę, szczyptę curry i dopraw sola i pieprzem. Trzymaj na małym ogniu, aż zgęstnieje.
Potrawę podawać natychmiast, polaną sosem.
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(4.5 / 5)
Brak komentarzy.