Przepyszne muffinki czekoladowe z ciastkami owsianymi 🙂

Przepis na czekoladowe muffinki
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 30 dag mąki pszennej
- 125 g masła
- 4 jajka
- 200 ml mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 15 dag czekolady
- 4 łyżki kakao
- 10 dag ciastek owsianych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Instrukcje
- 1. Potrzebujemy średni garnek oraz w miarę dużą miskę. Do garnka wrzucamy masło oraz 10 dag czekolady. Na delikatnym ogniu rozpuszczamy cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Do miski dodajemy suche składniki. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao. Mieszamy. Ciastka owsiane ( ja użyłem Bonitki z biedronki, naprawdę są pyszne) rozdrabniamy a resztę czekolady natomiast kroimy na mniejsze kostki. Do ostudzonej masy wlewamy mleka, mieszamy. Następnie dodajemy 4 jajka ubijając mikserem przez około 3-4 minuty. Po tym czasie dodajemy wszystkie suche składniki z miski. Szpatułką delikatnie mieszamy. Na koniec wsypujemy ciastka oraz czekoladę. Gotową masę rozlewamy do muffin’owych foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 ‚C i pieczemy mniej więcej 25 minut. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, lecz nie za gorące. Polecam. Pyszny deser w 45 minut.
- Rodzaj dania :Przepisy na desery
- Rodzaj przepisu :Przepisy na podwieczorek
- Składniki :Czekolada
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.