baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na czekoladowe salami

Składniki:
– 100 g ciasteczek maślanych
– 50 g masła
– 100 g czekolady z orzechami laskowymi
– 100 g czekolady deserowej
– 20 g suszonych moreli
– 20 g migdałów
– cukier puder

Sposób przygotowania:
Pokrusz ciasteczka w misce, wsyp zmiażdżone migdały, drobno pokrojone morele
i wymieszaj. Rozpuść obie czekolady, ostudź i następnie wlej do miski. Dodaj miekkiego
masła. Pozwól żeby mieszanka nieco zgęstniała, dobrze wymieszaj i uformuj wałek na
powierzchni roboczej posypanej cukrem pudrem. Posyp wałek cukrem, zawiń w papier
do wypieków tak aby przypominał salami. Włóż do zamrażarki na przynajmniej 30 min.
Można następnie przechowywać w lodówce.

Ocena przepisu

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

Autor przepisu