Przepis na faszerowane wrapy
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 4 placki tortilli
- 15 dag kindziuka
- 20 dag sera feta
- 10 dag czerwonej fasoli
- 1 limonka
- 1 ostra papryka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
Instrukcje
- 1. Cebule drobno siekamy w kostkę i chwilę wraz z przeciśniętym czosnkiem podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po około 3 minutach dorzucamy pokrojonego w drobne paski kindziuka. Po 5 minutach dodajemy posiekaną czerwoną fasolę oraz ostrą paprykę. Wedle uznania dodajemy pieprzu oraz innych przypraw. Nie solimy. Wyciskamy sok z jednej limonki. Chwilę dusimy. Na koniec dodajemy pokrojony byle jak ser feta. Dokładnie mieszając uzyskamy ładną, gładką masę. Zestawiamy z ognia. Każdy placek tortilli smarujemy farszem i zawijamy jak na naleśniki. Gotowe podgrzewamy po minucie z każdej strony na patelni. Kroimy w paski i podajemy z zimnym piwem. Przekąska do alkoholu zamiast tatara.
- Rodzaj dania :Przepisy na przekąski
- Rodzaj przepisu :Przepisy na kolację
- Składniki :Kindziuk, Ser feta
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.