baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na grillowanego kurczaka Manu Feildela

Składniki:

2 przygotowany do grillowania kurczak
12 ząbków czosnku (drobno posiekanych)
100ml soku z cytryny + starte skórki
100ml oliwy z oliwek
Sól i pieprz 

Przygotowanie

1) W misce wymieszać czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny, skórki cytrynowe, sól i pieprz.
2) Położyć kurczaka na płytkiej brytfance i polać marynatą, następnie chłodzić w lodówce przez min. 2 godziny.
3) Gotowego do grillowania kurczaka osuszyć i grillować na średnim ogniu przez ok. 25 minut, co jakiś czas przewracając na drugą stronę.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...