Składniki:
– 4 filety czerniaka
(dorsz atlantycki)
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 5 dag masła
– 1 cytryna
– koperek
– sól, pieprz
Gotowe filety z czerniaka czyli dorsza atlantyckiego z obu stron przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na folie aluminiową i całość skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule oraz ząbek czosnku kroimy w cienkie plastry i układamy na każdym kawałku ryby. Na koniec obsypujemy posiekanym koperkiem i plastrami masła. Kawałki ryby układamy na rozgrzanym grillu. Najlepiej ułożyć aluminiową tackę aby ryba za bardzo się nie przypaliła. Pieczemy około 6-8 minut z każdej strony. Podajemy z prostą sałatką z roszponki oraz pomidorków koktajlowych i rzodkiewki.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.