baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na grillowany czerniak z sałatką z roszponki

Składniki:

– 4 filety czerniaka
(dorsz atlantycki)
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 5 dag masła
– 1 cytryna
– koperek
– sól, pieprz

Gotowe filety z czerniaka czyli dorsza atlantyckiego z obu stron przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na folie aluminiową i całość skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule oraz ząbek czosnku kroimy w cienkie plastry i układamy na każdym kawałku ryby. Na koniec obsypujemy posiekanym koperkiem i plastrami masła. Kawałki ryby układamy na rozgrzanym grillu. Najlepiej ułożyć aluminiową tackę aby ryba za bardzo się nie przypaliła. Pieczemy około 6-8 minut z każdej strony. Podajemy z prostą sałatką z roszponki oraz pomidorków koktajlowych i rzodkiewki.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...