Składniki:
– 4 kotlety schabowe
– 5 dużych śliwek
– 2 łyżeczki musztardy dijon
– kilka młodych ziemniaków
– sól, pieprz
– słodka papryka
Młode ziemniaki płuczemy pod bieżącą wodą. Nie obieramy. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy 20 minut. Warto dodać 2 zgniecione ząbki czosnku do wody. Do małego garnka wrzucamy pokrojone śliwki. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i zagotowujemy. Gdy owoce lekko zmiękną, miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy musztardy, szczyptę soli oraz pieprzu. Chwilę jeszcze podgrzewamy często mieszając. W między czasie kotlety schabowe doprawiamy solą, pieprzem oraz zmielona słodka papryką. Układamy na rozgrzaną patelnie grillową i smażymy po 5-6 minut z każdej strony. Warto pod koniec obsypać delikatnie majerankiem. Na tą samą patelnie układamy ugotowane, przepołowione ziemniaki. Grillujemy do momentu uzyskania ładne złotego koloru. Fajne, szybkie dobre danie dla każdego.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.