Składniki:
– ćwiartka z indyka
– torebka brązowego ryżu
– mix warzyw na patelnie [ dostępne w każdym sklepie ]
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– sól, pieprz, papryka ostra
– świeży koperek i natka pietruszki
Przygotowanie:
Na początek gotujemy ryż. Dodajemy 2 łyżeczki soli do gotującej się wody. Wrzucamy torebkę z ryżem. Brązowy ryż ma to do siebie że jest twardy i wszyscy zalecają gotować około 30 minut. wystarczy maksymalnie 15min i będzie gotowy. Ile byśmy nie gotowali, tak samo będzie twardawy. W międzyczasie dokładnie wymytego indyka doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek. Na wolnym ogniu smażymy z każdej strony po około 10 minut. Po tym czasie będziemy w stanie oddzielić kości od mięsa. Na wytopionym tłuszczu z mięsa przez około 5 min podgrzewamy warzywa. Po tym czasie dokładamy indyka i dusimy jeszcze około 15 min aż mięso będzie miękkie.
Dla smaku doprawiamy jeszcze pieprzem oraz papryką. Podajemy z posiekanym koperkiem oraz natką pietruszki.
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.