baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na jajko na miękko z przyprawami i ziołami

Składniki:

8 jaj kurzych
1 małe opakowanie gęstej śmietany
przyprawa curry
sól i pieprz
zioła, które lubicie najbardziej 🙂

Umieść po 1 łyżce gęstej śmietany w czterech małych naczyniach ceramicznych lub żeliwnych (są dostępne u nas w sklepie Chasseur). Wbij do każdego naczynia po 2 jajka, przypraw solą oraz pieprzem, dodaj szczyptę curry. Gotuj jajka w małych naczyniach umieszczone w dużym garnku wypełnionym wodą, czas gotowania ok. 10-15 minut w piekarniku ustawionym na dość wysoką temperaturę. Podczas podawania polej jajka ciepłą śmietaną zmieszaną z roztartymi ziołami. Smacznego! 🙂

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...