Składniki:
– jedna pierś z kurczaka
– jajko
– bułka tarta
– pomidor
– ser żółty gouda
– sól, pieprz, papryka słodka
– olej
Pierś z kurczaka przekroić na 2 kawałki. Każdy z osobna rozbić tłuczkiem. Przygotować rozbełtane jajko z solą, pieprzem.Na płaski talerz wysypać bułki tartej. Gotowe kotlety wymoczyć z obu stron w jajku, następnie obtoczyć w bułce. Na rozgrzany olej ułożyć kotlety.Na lekkim ogniu smażyć żeby się nie przypiekły. Odwrócić na druga stronę. W między czasie pomidora oraz ser pokroić w plastry.
Na koniec smażenia ułożyć na kotlety plaster pomidora, na to ser. Posypać pieprzem oraz papryką. Przykryć i około 2-3 min podsmażać. Można podawać z ugotowanymi ziemniakami lub frytkami.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.