Składniki:
– 1 średni brokuł
– puszka groszku zielonego
– mix warzyw
– 1 zielona papryka
– 1 ząbek czosnku
– łyżka masła
– łyżeczka vegety, magii
– sól, pieprz
– ostra zmielona papryka
Zieloną paprykę płuczemy kroimy na ćwiartki. Następnie na dosyć dużą kostkę. Ząbek czosnku obieramy, kroimy w cienkie plastry. Do dużego garnka wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy na gorący olej wcześniej przygotowane warzywa. Podsmażamy około 5 minut. Mogą się nawet lekko przypalić, nic się nie stanie 🙂 Następnie dodajemy mix warzyw, odcedzony zielony groszek. Nadal podsmażamy często mieszając około 10 minut.. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość zalewamy 1,5 litrem wody. Gdy zacznie się lekko gotować dodajemy łyżkę masła. Po 10 minutach dodajemy brokuła. Pamiętajmy że wrzucamy tylko zielone części. Łodyga w tym przypadku do niczego się nam nie przyda. Gotujemy na lekkim ogniu jeszcze 5 minut. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie doprawiamy vegetą i maggi. Całość miksujemy na delikatny krem. Podajemy np. z grzankami.
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.