Na krem Lemon Curd
– 2 cytryny
– 3 żółtka
– 100g cukru pudru
– 100 g masła
Poszedłem na łatwiznę i kruche ciastka kupiłem gotowe w sklepie. Wracając do kremu. Pyszny i szybki w przygotowaniu. Do rondelka wbijamy 3 żółtka, dokładnie umyte cytryny wyciskam. Warto również zetrzeć skórkę. Dodajemy cukier puder i wszystko na delikatnym ogniu mieszamy. Po 5 minutach dodaje masło, nadal mieszając. Gdy krem już mocno zgęstnieje zestawiam z ognia i odkładam do wystygnięcia. Po tym czasie wykładam każde ciastko z osobna kremem. W tym przypadku przyozdobiłem bitą śmietaną oraz borówkami. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Podajemy na zimno.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.