Składniki:
– 1 pierś z kurczaka
– 1 zielony ogórek
– kilka dużych oliwek
– ser parmezan
– ser manchego
– sałata roszponka
– oliwa z oliwek
– sól, pieprz
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, nie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i na układamy na rozgrzaną patelnię, wcześniej oczywiście wlewając oliwę z oliwek. Smażymy po 5 minut z każdej strony. Gotową odstawiamy. Do przygotowanego talerza nakładamy odpowiednio. Garść sałaty roszponki, oliwki, pokrojonego w niedużą kostkę ogórka zielonego. Skrapiamy oliwą. Następnie kroimy pierś z kurczaka w poprzek w około 1 cm paski. Wykładamy na warzywa. Ser parmezan ścieramy na tarce na cienkie plastry, natomiast ser manchego kroimy na niewielka kostkę. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek. Pyszna letnia sałatka dla każdego.
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.