Przepyszny makaron tagliatelle z brokułem i polędwicą wędzoną. Pyyycha!
Przepis na makaron tagliatelle z brokułem
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 20 dag makaronu tagliatelle
- 1 mały brokuł
- 10 dag polędwicy wędzonej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml śmietanki 30%
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Instrukcje
- 1. Polędwice wędzona kroimy na cieniutkie plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy około 8 minut aż będą lekko chrupkie.
- 2. Na drugą dużą patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy 3 minuty, dodajemy przeciśnięty czosnek.
- 3. Następnie dorzucamy wcześniej usmażone mięso. Na koniec dodajemy ugotowanego brokuła. Najszybciej ugotować go w małych kawałkach, około 5 minut. Wszystko delikatnie mieszamy. Zalewamy całość śmietanką 30 %. Dodajemy łyżkę masła aby sos był gęsty. Około 5 minut gotujemy na lekkim ogniu często mieszając. Dokładnie solimy, przyprawiamy pieprzem.
- 4. Makaron tagliatelle gotujemy w mocno osolonej wodzie 8 minut. Jeszcze delikatnie mokry dorzucamy na patelnie. Mieszamy. Podajemy lekko skropiony cytryną.
- Rodzaj dania :Przepisy na makarony
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Brokuły, Makaron tagliatelle
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.