baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na pasztet z kaczki foie gras

Składniki

Foie gras (kacze i gęsie wątróbki) około 1 600 g
9 g / 2 łyżeczki soli
1 g / 1/5 łyżeczki białego pieprzu

Przepis dla 4 osób

Rozgrzej piekarnik do 160 ° C i umieścić wewnątrz naczynie żaroodporne do połowy wypełnione wodą. Usuń nerwy z wątróbek starając się, by płaty pozostały nienaruszone. Dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i podsmaż płaty, by zarumieniły się z obu stron. Umieść je w naczyniu Emile Henry i przez 20 minut gotuj bez przykrycia w gorącej kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Następnie wyjmij naczynie i pozostaw do wystygnięcia. Włóż danie do lodówki na minimum 48 godzin. Pasztet należy zjeść w ciągu 15 dni.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...