baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na pieczoną karkówkę

Składniki:
– 1 kg karkówki bez kości
– 3 ząbki czosnku
– sól, pieprz

Dwie godziny przed pieczeniem mięsa, nacieramy solą, pieprzem, nabijamy nożem dziury do których wkładamy plasterki czosnku. Aby mięso było chrupiące i smaczne najlepiej podsmażyć je na patelni po 10 min z każdej strony. Następnie wrzucamy do pieca nagrzanego do 180′C i zostawiamy na około 45 min.

Mięso najbardziej pasuje do wszelkiego typu kanapek, można również na różne sposoby podawać do obiadu.

Ocena przepisu

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...