Składniki:
– 1 średni sandacz
– 4 ziemniaki
– seler naciowy
– pietruszka
– 3 łyżki masła
– kilka pomidorków koktajlowych
– ser parmezan
– 200 ml śmietanki 30%
– 1 mała cebula
– sól, pieprz
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. W tym samym czasie wstawiamy do gotowania obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła. Wrzucamy cebulę. Podsmażamy 5 minut do lekkie zeszklenia. Następnie dodajemy posiekany seler naciowy. Doprawiamy solą oraz pieprzem dla smaku. Smażymy, często mieszając około 3 minut. Po tym czasie zalewamy całość śmietanką i chwilę jeszcze podgrzewamy aż sos zacznie lekko gęstnięć. Oczyszczoną rybę solimy. Do środka dodajemy posiekaną pietruszkę oraz resztę masła. Układamy w naczyniu, obok układamy ugotowane ziemniaki, przekrojone na pół pomidorki. Całość zalewamy sosem i posypujemy starym parmezanem. Gotowe wstawiamy do nagrzanego pieca do 175 ‚C na 20 minut. Upieczone podajemy skropione sokiem z połowy cytryny.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.