Składniki:
– 350 g masła
– 6 jajek
– 4 czekolady gorzkie
– 2 czekolady mleczne
– 1 czekolada biała
– 3/4 szklanki mąki
– 1 1/2 szklanki cukru
– 1/2 szklanki kakao
W garnku roztapiamy masło, 2 gorzkie oraz 2 mleczne czekolady. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia. W dużym garnku ubijamy całe jajka z cukrem na puszystą masę. Pozostałe czekolady siekamy w drobną kostkę. Do ubitych jajek dodajemy kolejno roztopione masło z czekoladą. Mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, kakao i na koniec pokrojone czekolady. Gotowe przelewamy do, wyłożonej papierem do pieczenia, formy. Wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 ‚C i pieczemy przez 45 minut. Gdy ciasto lekko przestygnie posypujemy cukrem pudrem. Pyszna bomba kaloryczna.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.