Składniki:
– 1 średni pstrąg [patroszony] – pomidory
– pomidory koktajlowe
– łyżka śmietany 18%
– łyżka musztardy
– jeden ząbek czosnku
– 3 łyżki kaszy kus kus
– przyprawy
– oliwa z oliwek
Wypatroszonego pstrąga obsypujemy z obu stron przyprawami, sól morska, pieprz, słodka papryka. Kładziemy na patelnie na smażąc po około 6 minut z każdej strony na małym ogniu. W międzyczasie pomidory kroimy na mniejsze kawałki, pomidory koktajlowe kroimy na pół. Łyżkę śmietany mieszamy z łyżką musztardy i dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Dokładnie mieszamy. W międzyczasie kasze kus kus zalewamy wrzątkiem i mieszamy przez około 3 minuty. Kasza spęcznieje i będzie gotowa. Do smaku możemy dodać szczyptę soli. Na talerzu wykładamy pomidory, kasze kus kus, na wierzch usmażona rybę i okładamy gotowym sosem.
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.