Składniki:
– 20 dag mięsa wołowego
– ogórek konserwowy
– 5 dag słoniny
– sól, pieprz
– suszone grzyby
– 1 cebula
– 2 łyżki śmietany 12%
– łyżka mąki
Przygotowanie:
Mięso obmyć, obsuszyć, rozbić na dosyć duże ale cienkie plastry. Posolić, dodać pieprzu. Ogórka pokroić na ćwiartki, słoninę na plasterki. Do każdego kawałka mięsa dołożyć ogórka, słoninę, dodać odrobinę pieprzu i delikatnie zwijać, na koniec przebijając wykałaczką, żeby się nie rozpadły. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i około 5 min z każdej strony podsmażać. Zdjąć z patelni. W między czasie cebule drobno posiekać w kostkę i wrzucić na patelnie na której wcześniej smażyliśmy mięso. Zrumienić. Dodać soli, pieprzu dla smaku.
Do większego garnka przelewamy zawartość z patelni i dodajemy garść suszonych grzybów. Zalewamy 250 ml wody i chwilę zagotowujemy. Dorzucamy roladki i stawiamy na mocnym ogniu przez 30 min aż do wygotowania wody. Następnie dolewamy kolejna szklankę wody, dodajemy sól, pieprz i zostawiamy na około godzinę czasu do duszenia. Mieszajmy co 10 min. Na koniec dodajemy wymieszaną śmietanę 12% z mąką i dokładnie mieszając aby nie powstały grudki jeszcze chwilę podgrzewamy.
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.