baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na sałatkę z gotowanych buraków

Składniki:
– 1 kg buraków
– 1 łyżka cukru
– 1 łyżka koncentratu z buraków
– sól, pieprz

Umyte i obrane buraki wrzucamy do posolonej wody.Gotujemy na wolnym ogniu około jednej godziny. Po tym czasie wyjmujemy do ostudzenia. Następnie ścieramy na grube kawałki.Wrzucamy do garnka. Dodajemy soli, pieprzu dla smaku. Podczas duszenia dodajemy koncentratu buraczanego. Przez około 10 minut dusimy na małym ogniu delikatnie mieszając. Podajemy przyozdobione natką pietruszki. Sałatka ta idealnie pasuje do wszelkiego typu pieczonych mięs. Również dobrze komponuje się z pieczoną kaczką.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...