4 porcje
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 7-8 minut, tuż przed podaniem.
Składniki
2 pomidory
½ kopru włoskiego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka sproszkowanych orzechów
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Pomidory i koper grubo pokroić i zmiksować.
Dodać sok z cytryny, miód, oliwę z oliwek, sproszkowane orzechy, sól i pieprz, a następnie miksować przez 30-45 sekund.
Nieugotowany sos przelać do małego garnka i postawić na małym ogniu w celu ogrzania. Podawać na gorąco.
To idealny sos do fondue z żabnicy czy grillowanego mięsa, takiego jak żeberka lub ryba a la plancha.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.