baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na sos do fondue z żabnicy

4 porcje
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 7-8 minut, tuż przed podaniem.

Składniki
2 pomidory
½ kopru włoskiego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka sproszkowanych orzechów
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz

Przygotowanie:
Pomidory i koper grubo pokroić i zmiksować.

Dodać sok z cytryny, miód, oliwę z oliwek, sproszkowane orzechy, sól i pieprz, a następnie miksować przez 30-45 sekund.

Nieugotowany sos przelać do małego garnka i postawić na małym ogniu w celu ogrzania. Podawać na gorąco.

To idealny sos do fondue z żabnicy czy grillowanego mięsa, takiego jak żeberka lub ryba a la plancha.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...