
Przepis na tabbouleh z kaszą kuskus
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- pół szklanki kaszy kuskus
- pomidory koktajlowe
- ogórek zielony
- cebula czerwona
- czerwona papryka
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- garść natki pietruszki
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Do małego rondla wsypujemy kaszę kus kus i zalewamy wrzącą wodą 1 cm ponad kaszę. Wtedy kasza ładnie napęcznieje i będzie bardzo dobra. Dla smaku możemy posolić oraz dodać odrobinę oliwy z oliwek. Podgrzewamy na minimalnym ogniu często mieszając. W między czasie kroimy warzywa na drobną kostkę. Pomidory na pół. Do reszty oliwy z oliwek wciskamy sok z połówki cytryny. Dodajemy soli, pieprzu. Sos gotowy. Do lekko ostudzonej kaszy wsypujemy wszystkie posiekane warzywa i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy garść posiekanej natki pietruszki. Polewamy sosem, mieszamy gotowe. Pyszna szybka sałatka dla każdego.
- Rodzaj dania :Przepisy na sałatki
- Rodzaj przepisu :Przepisy na kolację
- Składniki :Kasza kuskus, Oliwa z oliwek, Pomidory
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.