Pyszna bomba kaloryczna, idealna na Święta 🙂

Przepis na waniliowe brownie
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 15 dag masła
- 3 jajka
- 2 czekolady gorzkie
- 1 czekolada mleczna
- 1 czekolada biała
- 1/2 szklanki mąki
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3/4szklanki cukru
- 1/3 szklanki kakao
Instrukcje
- 1. W garnku roztapiamy masło, 2 gorzkie czekolady. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia.
- 2. W dużym garnku ubijamy całe jajka z cukrem na puszystą masę. Pozostałe czekolady siekamy w drobną kostkę. Do ubitych jajek dodajemy kolejno roztopione masło z czekoladą oraz łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Mieszamy.
- 3. Następnie dodajemy mąkę, kakao i na koniec pokrojone czekolady. Gotowe przelewamy do, wyłożonej papierem do pieczenia, formy.
- 4. Wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 ‚C i pieczemy przez 45 minut. Gdy ciasto lekko przestygnie posypujemy cukrem pudrem.
- Rodzaj dania :Przepisy na ciasta
- Rodzaj przepisu :Przepisy na Boże Narodzenie, Przepisy na podwieczorek
- Składniki :Czekolada
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.