baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na zapiekankę prowansalską

składniki

1 cebula
4 ząbki czosnku
3 czerwone papryki
1 bulwa kopru
1 duży bakłażan
6 pomidorów
5 cukinii
Sól i pieprz
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
150 g świeżo startego parmezanu

Przepis dla 3 – 4 osób
Podgrzej piekarnik do 180 ° C.
Posiekaj cebulę, czosnek, paprykę i koper.
Rozłóż pokrojone warzywa na dnie prostokątnego naczynia Emile Henry.
Pokrój bakłażana, pomidory i cukinie na cienkie okrągłe plastry.
Umieść te plastry na pokrojonych warzywach- na przemian rzędy pomidorów, cukinii i bakłażana.
Dopraw solą i pieprzem, posyp ziołami prowansalskimi i skrop oliwą z oliwek.
Piecz przez 20 minut w piekarniku.
Posyp tartym parmezanem i trzymaj w piekarniku jeszcze przez 10 minut.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (2 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...