składniki
1 cebula
4 ząbki czosnku
3 czerwone papryki
1 bulwa kopru
1 duży bakłażan
6 pomidorów
5 cukinii
Sól i pieprz
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
150 g świeżo startego parmezanu
Przepis dla 3 – 4 osób
Podgrzej piekarnik do 180 ° C.
Posiekaj cebulę, czosnek, paprykę i koper.
Rozłóż pokrojone warzywa na dnie prostokątnego naczynia Emile Henry.
Pokrój bakłażana, pomidory i cukinie na cienkie okrągłe plastry.
Umieść te plastry na pokrojonych warzywach- na przemian rzędy pomidorów, cukinii i bakłażana.
Dopraw solą i pieprzem, posyp ziołami prowansalskimi i skrop oliwą z oliwek.
Piecz przez 20 minut w piekarniku.
Posyp tartym parmezanem i trzymaj w piekarniku jeszcze przez 10 minut.
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.