składniki
1,5 kg puree ziemniaczanego
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
masło lub smalec
pietruszka lub trybula
Przepis dla 4 osób
Zmiksować paprykę. Pokroić pomidory na małe kostki i posiekać czosnek. Posiekać natkę pietruszki lub trybulę. Wymieszać pomidory, czosnek i zioła z puree ziemniaczanym. Dodać żółtka z 2 jaj i doprawić pieprzem. Wlać powstały przecier do naczynia Emile Henry. Polać roztopionym masłem lub smalcem i posypać bułką tartą. Umieścić naczynie w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C na 25 minut. Purée ziemniaczane jest bardzo dobrym dodatkiem do pieczonego mięsa.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.