Składniki
250 g odfiletowany plamiaka (wątłusz srebrzysty)
250 g fileta z dorsza
250 g fileta z łososia
1 cykoria
8 zielonych szparagów
100 g groszku cukrowego
1 szalotka
1 mały pęczek koperku
1 limonka, wyciśnięta
1 łyżka wytrawnego białego wina
2 łyżki ciepłej wody
2 łyżki świeżej śmietany 35 %
sól
biały pieprz
Podziel cykorię na listki i obierz szparagi. Szalotkę pokrój w kostkę, koperek drobno posiekaj. Umieść w kwadratowym naczyniu Emile Henry składniki: plamiaka, dorsza, łososia, liście cykorii, groszek cukrowy, szalotkę i koperek. Dodaj sok z limonki, białe wino, ciepłą wodę i śmietankę. Na razie nie przyprawiaj. Przykryj naczynie folią spożywczą. Umieść naczynie w mikrofalówce i ogrzewaj w maksymalnej temperaturze przez 5 minut. Po podgrzaniu pozostaw danie na 3 minuty na stole, a następnie zdejmij z niego folię. Dodaj sól i pieprz do smaku i podawaj od razu z gotowanym kalafiorem i brokułami.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.