Jak wiadomo w poniedziałek u każdego jest zupa pomidorowa, przepis na bazie rosołu:
http://cookandlove.pl/blog/recipe-items/przepis-na-rosol
Składniki:
– koncentrat pomidorowy (ja użyłem słoik własnej roboty pomidorów)
– łyżka mąki
– 50 ml mleka
– 2 łyżki śmietany 12%
Do naszej bazy rosołowej po zagotowaniu wlewamy pomidory. Zmniejszamy ogień i chwilę podgrzewamy. W między czasie do mleka dosypujemy mąkę, dokładnie mieszamy aby nie pojawiły się grudki. Dodajemy następnie śmietanę i znowu mieszamy. Aby zupa się nie zważyła do śmietany wlewamy chochelkę zupy i cały czas mieszając wlewamy do garnka. Delikatnie podgrzewając, mieszamy aż do zagotowania.Dla smaku można dodać odrobinę soli.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.