
Przepis ziemniaczana lasagne
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 500 dag ugotowanych ziemniaków
- 250 ml śmietany 30%
- 15 dag sera żółtego
- pętko kiełbasy
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- 1 jajko
- słodka papryka
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry i wyłożyć do żaroodpornego naczynia.Solimy oraz dodajemy pieprzu dla smaku.Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oleju.Wrzucamy pokrojoną w plastry kiełbasę oraz pokrojoną w piórka cebulę oraz wyciśnięty ząbek czosnku.Dodajemy soli, pieprzu oraz słodkiej papryki.Dokładnie mieszamy ciągle podsmażając. Wykładamy na ziemniaki. W między czasie w mniejszej misce przygotowujemy sos do zalania. Śmietanę oraz starty ser żółty przekładamy do miski. Wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do naczynia. Wstawiamy do nagrzanego pieca do 180′C.Pieczemy około 40 min. Podajemy z kefirem naturalnym.
- Rodzaj dania :Przepisy na zapiekanki
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Cebula, Czosnek, Jajka, Ziemniaki, Żółty ser
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.