
Pstrąg pieczony z cebulą przepis
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (2 Rating)
Składniki
- 1 pstrąg [tęczowy]
- 1 cebula
- natka pietruszki
- koperek
- szczypta majeranku
- sól, pieprz
- łyżka masła
Instrukcje
- 1. Wypatroszoną rybę dokładnie myjemy i dodatkowo oczyszczamy z łusek. Obraną cebulę kroimy na pół i na cienkie paski. Koperek oraz natkę pietruszki dokładnie siekamy. Mieszamy wraz z cebulą i majerankiem. Obficie solimy oraz doprawiamy pieprzem. W środku ryby układamy łyżkę masła, dodajemy mieszankę cebulową. Aby środek nie wypadł można użyć prostej metody. Zielone części pora zalewamy wrzątkiem. Po chwili gdy zmięknie hartujemy go zimną wodą. Następnie bez problemu będziemy mogli urywać długie, proste paski, które posłużą nam do związania ryby, dodatkowy aromat gwarantowany. Tak przygotowanego pstrąga wkładamy na 20 minut do rozgrzanego do 180 ‚C pieca. Najlepiej smakuje z sałatką colesław.
- Rodzaj dania :Przepisy na rybę
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Cebula, Koper ogrodowy, Pietruszka, pstrąg
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.