Ryby są bardzo zdrowe, dlatego powinny często gościć na naszym stole. Jednak czasami nie mamy pomysłów na ich przyrządzenie. Dlatego przedstawiam przepis na bardzo smaczny zamiennik popularnej a Polsce ryby po grecku – rybę po japońsku. Może to być świetna propozycja, aby zaskoczyć gości.
Ryba po japońsku przepis
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- składniki na ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka wegety
- 0, 5 szklanki wody
- 0, 5 kg rozmrożonych filetów (np. morszczuk)
- składniki na zalewę:
- 0, 5 szklanki oleju
- 1 szklanka wody
- 1 płaska łyżka cukru
- 0, 5 słoika przecieru pomidorowego
- 3 łyżki ketchupu łagodnego
- 1, 5 łyźeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- dodatkowo:
- 0, 5 słoika ogórków kiszonych
- 0, 5 słoika papryki konserwowej
- 2 cebule
Instrukcje
- 1. Ogórki i paprykę konserwową należy pokroić w słupki, cebulę w piórka, wszystkie warzywa wymieszać i odstawić.
- 2. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, moczyć w nim kawałki fileta i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
- 3. Gorącą układać na półmisku, na niej wyłożyć warzywa. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać nimi rybę. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego!
- Rodzaj dania :Przepisy na rybę
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.