Sałatka ze smażonych buraków
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 20 dag ugotowanych buraków
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- ser camembert
- oliwa z oliwek
- ocet jabłkowy
- przyprawa maggi
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Buraki obieramy, ścieramy na tarce na paski. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na rozgrzana oliwę z oliwek, chwilę podsmażamy na złoty kolor. Wyciskamy czosnek i 1 minute jeszcze zostawiamy na patelni. Dodajemy buraki. Smażymy 5 minut często mieszając. Dodajemy łyżkę octu jabłkowego oraz maggi. Dusimy jeszcze kolejne 5 minut. Solimy oraz doprawiamy pieprzem. Gotowe, jeszcze ciepłe, wykładamy na talerz. W między czasie gotujemy jajka na twardo. Ugotowane, obieramy i kroimy na ćwiartki. Ser na cienkie plastry. Na koniec można jeszcze posypać pieprzem. Lekka, smaczna a zarazem sycąca sałatka.
- Rodzaj dania :Przepisy na sałatki
- Rodzaj przepisu :Przepisy na kolację
- Składniki :buraki, Jajka
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.