
Sernik na murzynku przepis
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 25 dag masła
- 75 dag sera zmielonego
- szklanka mąki
- 6 jajek
- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 1/2 szklanki cukru
Instrukcje
- 1. W rondlu rozpuszczamy połowę masła. Wlewamy mleko, kakao i na delikatnym ogniu mieszamy około 5 minut. Do makutry wrzucamy resztę masła oraz cukier zwykły i waniliowy. Ucieramy na delikatną masę około 10 minut. Po tym czasie dodajemy stopniowo żółtka nadal ucierając. Na koniec dorzucamy sera i mieszamy na jednolitą masę serową. Warto dodać do masy łyżkę kaszy manny. Białka ubijamy mikserem na sztywno. Jedną połowę dodajemy do sera a resztę wraz z mąką i proszkiem do pieczenia do kakaowej masy. Delikatnie oraz dokładnie mieszamy. Na blachę wylewamy pierw masę czarna a następnie masę serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ‚C i pieczemy około 50 minut.
- Rodzaj dania :Przepisy na ciasta
- Rodzaj przepisu :Przepisy na podwieczorek
- Składniki :Kakao
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.