baner cook&love wejście do sklepu

Sok pomarańczowy

Pomarańcze zawierają witaminę C oraz błonnik, które oczyszczają skórę i nadają jej gładkość. Zapobiegają również zbyt wysokiej produkcji melaniny.
Wyjątkowy smak pomarańczy pobudza apetyt. Regularne spożywanie pomarańczy pozwala pokryć dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.
Pomarańcze zawierają mnóstwo wody, dzięki czemu świetnie nadają się do przyrządzania soków.

Witamina C, flawonoidy i beta-karoteny znacznie zwiększają odporność organizmu, zapobiegają również objawom starzenia się i zmianom nowotworowym. Pomarańcze zawierają pektyny, potas oraz kwas cytrynowy, które mają zbawienny wpływ na kondycję cery, wspomagają leczenie zaparć, usuwają uczucie zmęczenia i objawy grypy.

Ocena przepisu

  • (3 /5)
  • (2 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...