Pomarańcze zawierają witaminę C oraz błonnik, które oczyszczają skórę i nadają jej gładkość. Zapobiegają również zbyt wysokiej produkcji melaniny.
Wyjątkowy smak pomarańczy pobudza apetyt. Regularne spożywanie pomarańczy pozwala pokryć dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.
Pomarańcze zawierają mnóstwo wody, dzięki czemu świetnie nadają się do przyrządzania soków.
Witamina C, flawonoidy i beta-karoteny znacznie zwiększają odporność organizmu, zapobiegają również objawom starzenia się i zmianom nowotworowym. Pomarańcze zawierają pektyny, potas oraz kwas cytrynowy, które mają zbawienny wpływ na kondycję cery, wspomagają leczenie zaparć, usuwają uczucie zmęczenia i objawy grypy.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.