baner cook&love wejście do sklepu

Sok z awokado

Awokado zawiera mnóstwo witamin i minerałów, jak również najwięcej tłuszczów i białek ze wszystkich owoców.
Większość tłuszczów obecnych w awokado to tłuszcze nienasycone, obniżające poziom cholesterolu. Tłuszcz obecny w awokado znacznie podnosi jego walory smakowe.
Dodając do soku z awokado mleka, zyskasz jeszcze lepszy smak.  

Porada:
Awokado zawiera mnóstwo tryptofanu, rycyny, białka, nienasyconych tłuszczów, witaminy E oraz różnych minerałów. Pomaga dzieciom rosnąć. 80% tłuszczu w awokado to tłuszcze nienasycone, obniżające poziom cholesterolu. Witamina E przywraca skórze jędrność i gładkość. Awokado opóźnia również pojawienie się objawów starzenia się skóry i demencji.

Ocena przepisu

  • (3.6 /5)
  • (5 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...