baner cook&love wejście do sklepu

Sok z bananów

Banan jest owocem znanym z wysokiej zawartości różnych składników odżywczych, takich jak węglowodany, celuloza, witaminy czy minerały, które mają zbawienny wpływ na zmęczenie czy przeziębienie. Banany należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Porada:
Banany zawierają karoten i pektyny, które korzystnie wpływają na pracę żołądka i leczenie zaparć. Przy uciążliwych zaparciach zaleca się picie 1-2 szklanek soku bananowego każdego ranka przed posiłkiem. Z uwagi na wysoka kaloryczność soku bananowego nie zaleca się spożywania go w większych ilościach.

Ocena przepisu

  • (2.9 /5)
  • (22 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...