baner cook&love wejście do sklepu

Sok z borówek

Borówka jest powszechnie doceniana ze względu na walory smakowe i odżywcze. Według czasopisma New York Times borówki są najzdrowszym produktem spożywczym dla nastolatków i dorosłych. Spożywanie 20-30 borówek dziennie zmniejsza zmęczenie i objawy starzenia się, jak również korzystnie wpływa na ostrość wzroku.

PORADA
Borówki zawierają mnóstwo antocyjanów, które przeciwdziałają starzeniu się skóry wokół oczu, cukrzycy i zaćmie. Borówki mają również zbawienny wpływ na zaburzenia widzenia. Zapobiegają nowotworom, demencji, są również antyoksydantami, zmniejszając ryzyko zawału serca i wylewu.

Ocena przepisu

  • (3.4 /5)
  • (5 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...