baner cook&love wejście do sklepu

Sok z cytryny

Cytryna ma silnie kwaśny smak, który świetnie współgra z innymi sokami owocowymi. Cytryny zawierają wysoką dawkę witaminy C, potasu, bio-flawonoidów oraz minerałów, dzięki czemu przeciwdziałają grypie, zmęczeniu i poprawiają kondycję skóry.
Sok z cytryny jest silnie kwaśny, dlatego zaleca się spożywanie go po posiłku.

Porada:
Kwas cytrynowy obecny w cytrynie zawiera dużo wapnia, który zapobiega osteoporozie. Wysoka dawka witaminy C świetnie działa na skórę i pozwala pozbyć się uczucia zmęczenia. Cytryny zwierają również mnóstwo witaminy P, która obniża ciśnienie krwi i zapobiega miażdżycy.

Ocena przepisu

  • (3.6 /5)
  • (7 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...