baner cook&love wejście do sklepu

Sok z jarmużu

Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw, a jednym ze sposobów dostarczenia organizmowi niezbędnych składników odżywczych jest picie naturalnego soku z jarmuży, dla smaku połączonego ze świeżym sokiem jabłkowym czy gruszkowym.

Porada:
Jarmuż jest bogaty w witaminę A, B, C, P wapń, żelazo oraz mnóstwo innych minerałów. Witamina A pobudza u dzieci wzrost, witamina B zmniejsza zaś uczucie zmęczenia i zwiększa apetyt. Witamina C nadaje skórze gładkość i miękkość. Jarmuż ponadto chroni skórę, wzrok, układ odpornościowy, a zawarty w nim błonnik usuwa z jelit toksyny i wzmacnia wątrobę.

Ocena przepisu

  • (3 /5)
  • (2 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...