baner cook&love wejście do sklepu

Sok z kapusty

Ponieważ sok z kapusty ma bardzo ostry smak, dodaj do niego marchew, seler, pietruszkę, winogrona lub cytrusy. Sokiem z kapusty najlepiej rozkoszować się wiosną.

Porada:
Sok z kapusty zawiera witaminy A, C, wapń, żelazo, błonnik oraz niezbędne kwasy tłuszczowe. Ponieważ kapusta jest również bogatym źródłem witaminy K i U, które wzmacniają żołądek, świetnie sprawdza się przy leczeniu wrzodów dwunastnicy. Co więcej, kapusta pomaga oczyścić organizm z toksyn i ułatwia zrzucenie zbędnej wagi. Najlepiej jest ją jeść na surowo, ponieważ witamina U ulega rozkładowi podczas gotowania.

Ocena przepisu

  • (3.3 /5)
  • (4 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...